skip to Main Content
info@vvsvarme.fi

Acosta Group köper Diileri Finland Oy:s affärsverksamhet

Fastighetsteknikkoncernen Acosta Group Oy förvärvar nu Vandaföretaget Diileri Finland Oy och bifirman Lämpödiileri, som förutom den tidigare ägaren sysselsätter sju anställda. I och med företagsaffären, som träder i kraft 1.9.2023, flyttas de anställda över till det nybildade företaget Acosta Helsinki. Det här är den största enskilda företagsaffären som hittills har gjorts inom koncernen.

Lämpödiileri fortsätter sin verksamhet under samma namn under ledning av den tidigare ägaren. Företaget är särskilt inriktat på värme- och kylsystem och utför såväl nyinstallationer som servicearbeten åt både privatpersoner och företag.

—Lämpödiileri är ett etablerat namn inom branschen sedan drygt 15 år tillbaka. Marknaden är väldigt intressant för oss, och det här företagsköpet gör att vi kan betjäna fler kunder också i södra Finland, säger Benny Mörk, vd för Acosta Group.

För Jussi Jokinen, som har drivit Lämpödiileri sedan år 2020, är det viktigt att kunderna och samarbetspartnerna vet att de kan vänta sig samma goda service även i Acostas regi.

—Man kommer fortfarande att kunna känna igen oss som Lämpödiileri. Jag kommer att fortsätta driva verksamheten framåt och personalen förblir densamma. Som en del av Acosta Group får Lämpödiileri ökade resurser att växa och utvecklas. Inom koncernen finns dessutom stor yrkeskunskap och mångsidig verksamhet, konstaterar Jokinen.

Acosta Group Oy har sin bas i Vasa. Koncernen arbetar målinriktat för att utöka sin affärsverksamhet runtom i landet. Inom koncernen gjordes ett företagsköp senast år 2022, då Björnströms VVS Ab förvärvades. Koncernens omsättning låg under det senaste verksamhetsåret på 4 miljoner euro.

För mer information kontakta:

Benny Mörk
Verkställande direktör
Tfn 044 2526 650
benny.mork@acosta.fi
www.acosta.fi