skip to Main Content
info@vvsvarme.fi
Jaakko Salo och Sebastian Österblad

Bli Acosta-företagare! Delat ansvar, mer tid över och bättre resultat tillsammans

För nybildade Acosta Group är målet tydligt: att kunna erbjuda allt inom husteknik och bli nummer ett inom området. Företagsgruppen växer snabbt och för att kunna bredda utbudet av tjänster behövs fler kunniga nyckelpersoner till teamet. Just nu söker vi motiverade personer som vill driva och utveckla verksamheterna inom el, kyla och VVS-planering.

Är du kunnig inom något av dessa områden och har du funderat på att ta nästa steg i karriären? Har ditt företag växt och känner du att tiden inte räcker till för både arbete och administration? Ta chansen att bli del av ett modernt tillväxtföretag!

Delägarskap i dotterbolaget – var med och utveckla verksamheten

För de olika enheterna el, kyla och planering bildas skilda dotterbolag, i vilka den som leder verksamheten erbjuds en ägarroll. Du får delta i lednings- och styrprocessen och har möjlighet att få avkastning på vinsten när det går bra. Vägen till delägarskapet kan gå antingen genom anställning, eller genom köp av en befintlig verksamhet.

– Det egna företaget är för många ett personligt livsverk som de själva byggt upp. Då kan tanken på att sälja och låta någon annan komma in och bestämma kännas svår. Vi har ett ansvar för att verksamheten blir lönsam men det betyder inte att vi tar ifrån ägarna deras beslutanderätt, tvärtom vill vi att de ska vara delaktiga. Det viktigaste för oss är att ta vara på den kunskap som personerna sitter på, säger Acosta Groups vd Benny Mörk.

Tyngden av ansvaret minskar också när du delar det med andra, poängterar Mörk.

– Är man van att vara ensam kan teamarbete komma som en positiv överraskning. Det är roligt att ha någon att dela arbetet med och få glädjas över framgångar tillsammans.

Fokusera på ditt kunnande och lämna pappersarbetet åt oss

Att hinna med allt är ofta den största utmaningen för en egenföretagare, speciellt när företaget växer. Inte sällan har företagaren själv ansvar för såväl försäljning, fakturering som arbetsledning, vilket gör det svårt att koncentrera sig och få tid över till det man vill göra. Som delägare i Acosta Group är det någon annan som sköter om administrationen och du slipper fundera på siffror och ekonomi.

– Det blir mer tid över till annat och dessutom försöker vi alltid ta ledigt på helgerna. Ingen mer fakturering på söndagar, med andra ord.

En som kan skriva under på detta är Jaakko Salo, som sålde sitt företag MJ-Rör till VVS & Värmeteknik för fem år sedan. Salo hade varit företagare i tio års tid när han tog beslutet att sälja.

– Jag trivs jättebra och har inte ångrat en minut att jag gick med. Tidigare skötte jag både administration och fältarbete själv men tiden räckte aldrig till för båda, vilket gjorde att hela företaget blev lidande. Att sälja innebar en klar förbättring. Nu har jag hjälp av andra, behöver inte bära allt ansvar själv och har någon att bolla idéer med. För mig blev det en win-win situation: jag fick behålla det jag tycker om och slapp allt annat, skrattar han.

Du får möjlighet att utvecklas och bredda dig

I takt med att företagsgruppen växer blir också karriärmöjligheterna fler. Den som vill bredda sig kan exempelvis jobba som arbetsledare. Vill man utvecklas och lära sig mer erbjuds möjligheten att gå en specialskolning inom ett visst område. Jaakko Salo gick först en utbildning för att få full behörighet som kylmontör och nu i april avlägger han tentamen som ansvarsperson.

– Jag har själv varit drivande och letat reda på utbildningar. Beslutet togs gemensamt, men jag har hela tiden känt att jag haft ett starkt stöd bakom och att de gärna vill att jag vidareutbildar mig. Benny och Sebastian trevliga att jobba med och de gör det lätt att trivas i företaget.

 

Är du intresserad av att gå med som delägare i Acosta Group, eller vill du veta mer om de möjligheter som erbjuds?

Kontakta Benny:

044 2526 650

benny.mork@vvsvarme.fi

 

Läs mer

”Ju äldre man blir desto tryggare känns det om man är fler som delar på ansvaret” – VVS & Värmeteknik köpte verksamheten av Wasa T & K Rör Ab-Putki Oy

Kylspecialisten Karl-Erik Aspholm sålde sitt företag till VVS & Värmeteknik

VVS & Värmeteknik är nu Acosta Group – läs mer om bakgrunden till Acosta Group och våra tillväxtmål