skip to Main Content
info@vvsvarme.fi

Ett företag att utvecklas och trivas i – Acosta Group erbjuder mångsidiga arbetsmöjligheter inom husteknik

Acosta Group är en stadigt växande företagsgrupp vars mål är att bli en heltäckande partner inom husteknik. De kommande åren är fokus på utveckling av tjänsterna och i planerna finns också etablering på andra orter. Behovet av att rekrytera kunniga, motiverade anställda till företaget är därför stort.

Goda utvecklingsmöjligheter och gemensamma frukostmöten

Företaget erbjuder i nuläget tjänster inom VVS, kylteknik och värmeteknik. Enheter för elinstallationer och VVSE-planering är också under uppbyggnad. För den som är intresserad av att arbeta med mångsidiga arbetsuppgifter inom husteknik har Acosta Group mycket att erbjuda, konstaterar Sebastian Österblad, vd för VVS & Värmeteknik.

– Vi har redan nu ett brett verksamhetsområde och växer hela tiden. Våra anställda har möjlighet att utvecklas i företaget och arbetsuppgifterna är mångsidiga. Har man själv drivkraften och intresset finns här mycket att lära sig och ta del av.

Stämningen på arbetsplatsen är bra och det är lätt att komma in i gänget och lära känna alla. Sammanhållningen är något som man satsar mycket på och som blir ännu viktigare när företaget växer.

– Eftersom våra anställda är så utspridda över regionen är en bra sammanhållning och att träffas regelbundet viktigt för oss. Varje måndag morgon äter vi därför frukost tillsammans med hela teamet och informerar om sådant som alla behöver ta del av. De anställda får samtidigt chansen att ta upp sådant som de funderar på och det brukar bli bra diskussioner.

Att personalen trivs på arbetsplatsen visar sig bland annat som långa karriärer.

– I företaget finns de som jobbat hela sitt yrkesliv hos oss. Många som börjat som rörmokare jobbar idag som arbetsledare eller med andra uppgifter där de fungerar som ansvarsperson.

Stort behov av servicemontörer – rätt inställning till arbetet viktigast

Företaget behöver framför allt fler servicemontörer till alla delområden av verksamheten. Till det nystartade dotterbolaget Vasa kylteknik Ab behövs kunniga kyltekniker och -montörer. Varje år erbjuds också flera möjligheter att göra läroavtal och praktik i företaget. Många förstår inte hur pass krävande montörsarbetet är, tror Sebastian.

– Viktiga egenskaper hos våra anställda är att de är självgående, ansvarsfulla och pålitliga. Man måste kunna ta människor och hantera kundkontakten på ett bra sätt. Rätt inställning och att man vill göra ett bra jobb är ändå A och O – har man det så erbjuder vi resten.

Till företagets främsta konkurrenskraft hör ett kvalitativt utfört arbete och god leveranssäkerhet. Verksamheten är långt uppbyggd kring tidtabeller och man strävar efter att ge kunden en exakt leveransdag. Att de anställda alltid representerar företaget på ett bra sätt är något man förväntar sig av alla som arbetar i företaget.

– Ofta när kunder beställer en tjänst så vill de att vi skickar samma person som utförde jobbet förra gången. Det är ett bra tecken på att de varit nöjda med arbetet. Det är också viktigt för arbetsmotivationen och förstärker yrkesstoltheten hos våra anställda.

Läs mer:
Från praktikant till ingenjör – Joel jobbar som VVS-montör
Bli Acosta-företagare! Delat ansvar, mer tid över och bättre resultat tillsammans
VVS & Värmeteknik är nu Acosta Group – erbjuder helhetslösningar inom husteknik