skip to Main Content
info@vvsvarme.fi

Harjoittelijasta insinööriksi: ”LVI & Lämpötekniikalla on myönteinen asenne jatkokoulutukseen ja urakehitykseen”

– Viihdyn yrityksessä oikein hyvin. Työnjohtaminen on hyvää ja selkeää, ja kaikki asiat sujuvat jouhevasti.

Näin kertoo LVI & Lämpötekniikalla työskentelevä LVI-asentaja Joel Berglund. YA:ssa talotekniikkaa opiskellut Joel työllistyi yritykseen 3,5 vuotta sitten. Tuolloin LVI & Lämpötekniikka oli hänelle jo tuttu yritys.

– Tulin tänne suoraan koulun penkiltä. Tein yrityksessä kaikki työharjoitteluni ja sen jälkeen aloitin työt oppisopimuksella. En ollut ehtinyt vielä edes valmistua, kun minulle jo tarjottiin vakituista työpaikkaa.

Joel viihtyy työssään ja kuvailee LVI-asentajan työtä vaihtelevaksi. Suuri osa työajasta kuluu erilaisilla rakennustyömailla, käsittäen kaikkea suuryritysrakentamisesta uudisrakentamiseen tai talojen ja yksityisasuntojen peruskorjauksiin. Työtehtäviin kuuluu sekä LVI-asennukset että huoltotyöt.

– Kuluneen vuoden aikana olen työskennellyt paljon maalämmön ja maalämpöpumppujen asennuksen parissa. Minulla on mukava ja vaihteleva työ, ja käytössäni on myös oma huoltoauto. Työ on siksi vapaampaa eikä se sido minua samalla tavoin kuin esimerkiksi tehdastyö. Tapaan työssäni paljon ihmisiä, joten sosiaalisuus on eduksi.

Hyvät kehittymismahdollisuudet, työyhteisö ja edut

Huoltoauto vaihtuu kuitenkin pian taas koulun penkkiin. Tänä syksynä Joel aloittaa nimittäin insinööriopinnot Noviassa tavoitteenaan valmistua LVI-suunnittelijaksi. Päätös opiskelun aloittamisesta oli hänen omansa, mutta työnantaja on tukenut ja rohkaissut häntä.

– Koko johto on tukenut päätöstäni. Yrityksessä on myönteinen asenne jatkokoulutukseen, ja sisäiset kehittymismahdollisuudet ovat myös hyvät. Talon sisällä on paljon tietoa sekä paljon opittavaa ja omaksuttavaa. Työnjohtaminen ja lisävastuun ottaminen ovat asioita, joista pidän ja joissa haluaisin kehittyä.

LVI & Lämpötekniikka panostaa henkilöstön hyvinvointiin ja siihen, että jokainen pystyy tekemään työnsä mahdollisimman hyvin. Lounas- ja puhelinetujen lisäksi työntekijät saavat tilata itselleen työvaatteita ja hankkia työhön tarvitsemiansa välineitä. Työpaikalla on myös hyvä ilmapiiri, Joel sanoo.

– Meillä on mahtava porukka, kukaan ei tiuski tai näytä hapanta naamaa edes maanantaiaamuisin. Kaikki voivat jutella keskenään, kukaan ei väheksy ketään, eikä koskaan tarvitse epäröidä kysyä toisilta apua. Kun kyseessä on melko pieni yritys, porukkaan on helppo päästä mukaan ja oppia tuntemaan kaikki.

Työtehtävien, yhteenkuuluvuuden tunteen ja kehittymismahdollisuuksien lisäksi Joelia motivoi työssään asiakaskontaktit.

– On mukavaa päästä näkemään uusia paikkoja ja työnsä tuloksia. Kun asiakas on tyytyväinen, tietää tehneensä hyvää työtä.