skip to Main Content
info@vvsvarme.fi

Kokonaisratkaisut kylmälaitteiden asennukseen, huoltoon ja kunnossapitoon

LVI & Lämpötekniikka Vaasa Oy suorittaa kaikenlaisten kylmälaitteiden asennusta, huoltoa ja kunnossapitoa. Meillä on pätevyys suorittaa kylmätöitä sekä pienemmille että suuremmille laitteille, kuten ilmastointilaitteille, kylmä- ja pakastehuoneille, esimerkiksi kasvihuoneissa, varastohalleissa sekä liike- ja toimistotiloissa.

Kylmälaiteasentaja on jäähdytystekniikan asiantuntija

Kylmälaitteiden asennus, huolto ja kunnossapito edellyttää kylmäalan erikoispätevyyttä. Tämä koskee myös kylmälaitteiden purkamista. Ammattitaitoisella kylmälaiteasentajalla on monipuolista kokonaisosaamista kylmälaitteista sekä pätevyys suorittaa työtä itsenäisesti, kertoo LVI & Lämpötekniikan kylmälaitteista vastaava työnjohtaja Karl-Erik ”Kylmä-Kalle” Aspholm.

– Kylmälaiteasentajalla on oltava asiantuntemusta sekä jäähdytystekniikasta että tietotekniikasta, koska kaikkia järjestelmiä ohjataan automaation kautta. Lisäksi vaaditaan pätevyys suorittaa sähkötöitä, koska monet komponentit edellyttävät liitäntöjen tekemistä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, Tukes, on myöntänyt LVI & Lämpötekniikalle kylmäalan pätevyyden. Pienten kylmälaitteiden lisäksi meillä on valtuudet asentaa, huoltaa ja kunnossapitää myös suurempia, yli 3 kg kylmäainetta sisältäviä kylmälaitteita.

Vuotaako laitteesi? Älä viivyttele tarkastuksen kanssa – ympäristö ja lompakko kiittää

Koosta riippumatta kylmälaitetta on huollettava ja kunnossapidettävä sen asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi. Määräaikaishuollot ja tarkastukset takaavat laitteen toimintavarmuuden ja pidentävät sen käyttöikää.

Vuotava kylmälaite aiheuttaa myös ympäristöriskin. Lain mukaan kaikki suuret kylmälaitteet on tarkastettava vuotojen varalta säännöllisin väliajoin. Laitteen sisältämän F-kaasun tyyppi ja määrä määrittelee sen, kuinka usein tarkastus on suoritettava. On selvää, että näin ei kuitenkaan useinkaan tapahdu, Aspholm tietää.

– Tarkastuksista kannattaa huolehtia, sillä ennaltaehkäisevillä toimilla voidaan välttyä kylmälaitteen rikkoutumiselta ja aineellisten vahinkojen syntymiseltä. Kun kylmälaite on asianmukaisesti huollettu, saat nauttia investoinnistasi pitkään eikä sinun tarvitse kuluttaa suuria summia uuteen laitteeseen.

LVI & Lämpötekniikka suorittaa kylmälaitteiden määräaikaishuoltoja, vuototarkastuksia ja lakisääteisiä painelaitetarkastuksia. Äkillisissä vikatilanteissa pääsemme paikalle myös lyhyellä varoitusajalla.

Suunnittelusta valmiiksi asennettuun kylmälaitteeseen

Koulutetut kylmälaiteasiantuntijamme kartoittavat ja suunnittelevat kylmälaiteasennuksen asiakkaan piirustusten ja vaatimusten perusteella. Neuvomme sopivien laitteiden valinnassa ja hankimme tarvittavat koneet kattavan maahantuoja- ja toimittajaverkostomme kautta.

Haluamme palvella asiakkaitamme myös asennuksen jälkeen ja siksi tarjoamme palveluja kaikissa vaiheissa tuotteen koko elinkaaren ajan.

– Kun asiakkaat tekevät suuria investointeja, he haluavat olla varmoja laitteiden luotettavuudesta ja toimivuudesta useiden vuosien ajan. Siksi on luonnollista, että laitteen myynyt ja asentanut yritys huolehtii myös sen huollosta ja kunnossapidosta, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Benny Mörk.

Myönnämme aina kahden vuoden takuun sekä asennukselle että koneille. Meiltä saat nopeaa ja luotettavaa palvelua ja apua myös äkillisissä vikatilanteissa. Palvelemme sekä suomeksi että ruotsiksi koko Pohjanmaan alueella.

Tarvitsetko apua kylmälaitteesi asennuksessa, huollossa tai kunnossapidossa? Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!