skip to Main Content
info@vvsvarme.fi
Kenneth Högfors, Jaakko Salo, Harry Smulter

LVI & Lämpötekniikka alensi kunnan käyttökustannuksia

LVI & Lämpötekniikka koordinoi ja toteutti avaimet käteen -ratkaisun Maalahden kunnalle kesän 2018 aikana. Yritys toteutti sujuvasti ja tehokkaasti ratkaisun, joka maksaa itsensä ajan myötä takaisin.

Energiatehokas ja ympäristöystävällinen lämmitys

LVI & Lämpötekniikka teki viime vuoden heinä-elokuussa maalämpöasennuksen Övermalaxin kouluun. Kiinteistön kattilahuoneessa oleva öljykattila oli jo vanha ja kunta halusi kouluun energiatehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän lämmitysjärjestelmän.

Maalahden kunta valitsi julkisen hankintakilpailun perusteella LVI & Lämpötekniikan hankkeen pääurakoitsijaksi. Tämän seurauksena kohteeseen porattiin kahdeksan energiakaivoa 300 metrin syvyyteen ja asennettiin kaksi 60 kW:n maalämpöpumppua. Kattilahuone tyhjennettiin ja uudistettiin lähes kokonaan.

– LVI & Lämpötekniikka huolehti koko maalämpöasennuksesta, kuten pumppujen ja kaikkien asiaankuuluvien varusteiden asennuksesta sekä kaikista putkitöistä, Maalahden kunnan kiinteistöpäällikkö Nicklas Ingves kertoo.

Pitkäaikainen ja hyvin toimiva yhteistyö

Maalahden kunta on ollut kolmen vuoden ajan yhteistyössä LVI & Lämpötekniikan kanssa. Yritys on suorittanut kunnalle erilaisia huolto- ja kunnossapitotöitä ja yhteistyö on jatkunut samalla tavalla myös Övermalaxin koulua koskevan hankkeen valmistumisen jälkeen.

– Yhteistyö on toiminut saumattomasti. Kaikki on sujunut hyvin ja LVI & Lämpötekniikka on hoitanut työnsä sovitulla tavalla. Jos meillä on ollut jokin ongelma, joka on täytynyt ratkaista, siihen on aina löytynyt apu. He ovat erittäin osaavia ja tietävät mitä tekevät, Ingves toteaa.

Kunnan kokemuksen mukaan LVI & Lämpötekniikka on erittäin joustava yritys.

– Jos sattuu jotain kiireellistä, he auttavat nopeasti, Ingves sanoo.

Avaimet käteen -ratkaisu säästää asiakkaan aikaa

Ingvesin mielestä avaimet käteen -ratkaisu on erittäin hyvä vaihtoehto – ja tarjousta pyydettäessä se oli myös kunnan vaatimus. LVI-asennusten ohella, joista LVI & Lämpötekniikka oli vastuussa hankkeen aikana, muut urakoitsijat suorittivat reikien porauksen ja sähkötyöt. Nämä alihankkijat työskentelivät LVI & Lämpötekniikan toimeksiannosta.

– Kun yksi toimittaja koordinoi kaiken, ei tarvitse neuvotella monien eri osapuolten kanssa. Asiakkaalle se merkitsee lisätyötä, jos joutuu pitämään yhteyttä moniin urakoitsijoihin. Kunnan puolelta meidän ei tarvinnut tehdä mitään erityistä hankkeen aikana. Muun muassa purku sisältyi osana avaimet käteen -ratkaisuun.

Övermalaxin koulua koskevan hankkeen uskotaan johtavan taloudellisiin säästöihin tulevaisuudessa.

– Jos tarkastellaan käyttökustannuksia, maalämpö maksaa lopulta itsensä takaisin.