skip to Main Content
(06) 3341 090 info@vvsvarme.fi
FI   SV
LVI & Lämpötekniikka Mukana Uudistamassa Vaasan Yliopiston Kampusta Palosaarella
Kuva: Vaasan Yliopisto

LVI & Lämpötekniikka mukana uudistamassa Vaasan yliopiston kampusta Palosaarella

Vaasan yliopiston kampusuudistus Palosaarella otti äskettäin uuden askeleen eteenpäin, kun allianssisopimus Luotsi-rakennuksen peruskorjauksen toteuttamisesta allekirjoitettiin. Hankkeen toimeksiantajana on Vaasan yliopiston kiinteistöyhtiö Vaasan Merikampus Oy. Hankeallianssin muina osapuolina Vaasan yliopiston lisäksi ovat Arkkitehtitoimisto K25 Oy, Ramboll Finland Oy, Granlund Pohjanmaa Oy ja pääurakoitsija Peab Oy.

LVI & Lämpötekniikka toimii Peabin alihankkijana kampusuudistuksen ensimmäisessä vaiheessa, jossa rakennukset ja tilat kunnostetaan. Yritys toteuttaa kaksi eri urakkaa Luotsi-rakennuksessa, johon tulee myöhemmin yliopiston tiedekirjasto. LVI & Lämpötekniikka Vaasa Oy:n toimitusjohtaja Benny Mörk iloitsee sopimuksesta.

– Kyseessä on meille merkittävä toimeksianto ja mielenkiintoinen projekti. Minusta on hienoa, että Peab on valinnut alihankkijakseen paikallisen urakoitsijan.

LVI & Lämpötekniikka toteuttaa putkiurakan, joka sisältää osittain rakennuksen lämmitysjärjestelmän uusimisen. Kiinteistöön asennetaan myös täysin uusi jäähdytysjärjestelmä ja vesi- ja viemäriverkosto uusitaan. Samanaikaisesti alkaa myös ilmanvaihtourakka, jossa uusitaan kaikki ilmanvaihtokanavat ja -laitteet.

– Aloitamme työt joulukuussa, mutta alueelle on jo nyt perustettu rakennustyömaa. Suunnitelmissa on, että olemme omalta osaltamme valmiita ensi vuoden kesään mennessä.

LVI & Lämpötekniikka täyttää Peabin laatuvaatimukset

Kampusuudistuksen tavoitteena on luoda vireä ja vetovoimainen kohtaamispaikka kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Peabin tuotantoinsinööri Robin Björklund kertoo, että allianssimallissa painotetaan yhteistyötä ja kommunikaatiota.

– Painopisteenä on löytää yhdessä parhaat ratkaisut sekä jakaa tietoa ja osaamista hankkeen kaikilla osa-alueilla. Varsinainen toteutus on jaettu useisiin talokohtaisiin kehitysvaiheisiin, suunnittelusta toteutukseen.

Peab valitsee hankkeisiinsa urakoitsijat tiukkojen sisäisten ohjeidensa mukaisesti niin, että tilaajavastuulain vaatimukset täyttyvät. Mitä suurempi projekti, sitä enemmän korostuu myös kaikkien osapuolien vastuullinen toimintatapa. Ennen sopimuksen solmimista toimittajan kanssa Peab tarkistaa aina huolella, että vastuuvakuutukset ja muut asiat ovat kunnossa.

LVI & Lämpötekniikka on toiminut myös aiemmin Peabin alihankkijana, Vaasan hallintotalon äskettäisen uudistuksen yhteydessä. Björklund kertoo, että osaaminen ja kilpailukykyinen hinnoittelu vaikuttivat siihen, että he päätyivät jälleen yhteistyöhön yrityksen kanssa.

– Tarjouksen huolellisen tarkastelun ja neuvottelujen jälkeen LVI & Lämpötekniikan tarjous oli kokonaisuudessaan paras. Sekä sisältö että hinta olivat kohdallaan, ja he soveltuvat hyvin työn suorittamiseen.

Luotsin lisäksi kampusuudistukseen kuuluvat myös Tritonian ja Tervahovin kiinteistöt. Hankkeen kesto on kolme vuotta.