skip to Main Content
info@vvsvarme.fi

LVI & Lämpötekniikka on nyt Acosta Group, joka tarjoaa talotekniikan kokonaisratkaisut

LVI & Lämpötekniikka Vaasa Oy on kuulunut joulukuusta 2021 lähtien osana uuteen Acosta Group -konserniin. Konserniin kuuluvat tällä hetkellä LVI & Lämpötekniikka, emoyhtiö Acosta ja vastaperustettu Kylmätekniikka Vaasa Oy. Vuoden mittaan toimintaa ja palveluja tullaan laajentamaan edelleen sähköasennuksiin ja LVIS-suunnitteluun. Tavoitteena on tulla talotekniikan kokonaistoimittajaksi.

– Pääsyynä rakennemuutokseen on halumme kasvattaa liiketoimintaamme ja laajentaa palvelumme kattamaan talotekniikan kokonaisratkaisut. Kun kaikki palaset ovat kohdillaan, asiakkaat saavat yhdestä ja samasta paikasta kaiken eli LVI- ja kylmätekniikkapalvelut, sähköasennukset ja LVIS-suunnittelun, kertoo Acostan nykyinen toimitusjohtaja Benny Mörk.

Kumppanuudet ja yritysostot käynnissä

Ajatus talotekniikan kokonaistoimittajaksi ryhtymisestä syntyi strategiapäivän yhteydessä vuosi sitten. Yritys tarjoaa entuudestaan LVI- ja kylmätekniikan palveluja, mutta kokonaisratkaisujen tarjoaminen edellyttää laajentumista.

– Pohjimmiltaan olemme LVI-asentajia ja kasvaaksemme meidän on rekrytoitava lisää avainhenkilöitä, etenkin sähkö- ja suunnittelualan osaajia. Sen sijaan, että olisimme keskittäneet kaikki palvelut saman katon alle, saimme ajatuksen hajauttaa toimintaamme ja tarjota osuuksia uusista yrityksistä. Sähköpuolella olemme kiinnostuneita ostamaan olemassa olevan yrityksen saadaksemme toiminnan nopeasti käyntiin. LVIS-suunnittelun osalta olemme valmiita joko ostamaan liiketoiminnan tai palkkaamaan LVI-suunnittelijan.

Neuvottelut yritysten ja henkilöiden kanssa ovat jo aluillaan kaikilla osa-alueilla. Kylmätekniikan toimintaa koskevat päätökset tehdään lähikuukausina. Muut palapelin palaset loksahtavat paikoilleen vuoden aikana.

– Kiinnostuneet ovat tervetulleita ottamaan minuun yhteyttä. Soita tai lähetä viestiä, niin keskustellaan lisää, Mörk kehottaa.

Tavoitteet saavutettu – seuraavana askeleena sijoittuminen useille paikkakunnille

Mörk on toiminut emoyhtiö Acostan toimitusjohtajana helmikuun alusta lähtien, ja hänen aiemman tehtävänsä LVI & Lämpötekniikan toimitusjohtajana ottaa vastaan Sebastian Österblad. Helmikuussa tuli myös kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun nämä kumppanit yhdistivät yrityksensä perustaen LVI & Lämpötekniikan. Tänä aikana on tehty neljä yritysostoa ja rekrytoitu lisää avainhenkilöitä mukaan liiketoimintaan.

Tuolloin laadimme 5-vuotissuunnitelman ja pääosa asetetuista tavoitteista on nyt saavutettu, Mörk toteaa.

– Halusimme olla viiden vuoden kuluttua yksi alueen johtavista toimijoista tietynlaajuisella palveluvalikoimalla sekä houkutteleva työnantaja, jolla on osaava henkilöstö. Kasvutavoite 20 % vuodessa on saavutettu. Alueellisesti olemme toistaiseksi pysyneet Vaasan, Mustasaaren ja Maalahden alueella.

Uudessa 5-vuotissuunnitelmassa suuntaamme katseen hieman kauemmaksi. Liiketoiminnan kasvaessa haluamme laajentua maantieteellisesti, ja sijoittautuminen useille paikkakunnille Suomessa on yksi tavoitteistamme. Pohjanmaalla sijaitsevien nykyisten asiakkaiden ja kumppaneiden ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan – palvelumme toimii entiseen tapaan eivätkä tulevat muutokset vaikuta asiakkaisiin.

– LVI & Lämpötekniikka on edelleen ydinliiketoimintamme ja Pohjanmaa kotikenttämme. Asiakkaat saavat jatkossa vain entistä parempaa ja monipuolisempaa palvelua, kun he saavat kaiken tarvitsemansa yhdestä ja samasta paikasta.

– Olemme ottaneet käyttöön myös uuden liiketoimintajärjestelmän, joka on yhteinen konsernin kaikille yksiköille. Kirjanpito, tilausten hallinta, tarjouslaskenta ja tuotannon suunnittelu ovat nyt kaikki samassa paketissa. Sen ansiosta pysymme paremmin ajan tasalla kaikesta, mikä on niin meidän kuin myös asiakkaidemme etu. Järjestelmän toisena etuna on esimerkiksi palvelusopimusten käsittely ja työmääräysten automatisointi.

Suuri rekrytointitarve

Kasvava liiketoiminta tarvitsee lisää ammattitaitoisia työntekijöitä. Yritys on kiinnostunut palkkaamaan henkilöitä, jotka ovat päteviä talotekniikan osa-alueilla. Viiden vuoden kuluttua työntekijöiden määrä tulee olemaan suunnilleen kaksinkertainen nykyiseen verrattuna, Mörk arvelee.

– Haemme koko ajan lisää työvoimaa ja rekrytoimme jatkuvasti vuoden aikana. LVI-asentajien lisäksi tarvitsemme tällä hetkellä mm. kylmähuoltoteknikoita ja LVIS-suunnittelijoita. Meille voi hakeutua myös työharjoittelun ja oppisopimuskoulutuksen kautta. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä minuun tai Sebastianiin puhelimitse tai sähköpostitse, Mörk kertoo.

 

Tiedustelut ja yhteydenotot:

Benny Mörk / Acosta Group

044 2526 650

benny.mork@vvsvarme.fi

 

Sebastian Österblad / LVI & Lämpötekniikka

0400 795 529

sebastian.osterblad@vvsvarme.fi