skip to Main Content
info@vvsvarme.fi
Kuvassa henkilöt vasemmalta oikealle: Benny Mörk, Kaj-Erik Leppänen, Sebastian Österblad ja Karl-Erik Aspblom. Kuva: Erika Svenns/Herea Oy

LVI & Lämpötekniikka Vaasa Oy vahvistaa asemiaan kylmälaitehuollon asiantuntijana yrityskaupan myötä

LVI & Lämpötekniikka Vaasa Oy ostaa kylmälaitteiden huoltoon ja asennukseen keskittyneen liiketoiminnan LVI & Kylmäkone K-E Aspholmilta. Yrityskauppa tuo LVI & Lämpötekniikka Vaasa Oy:lle laajat oikeudet suurien kylmälaitteiden huolto- ja asennustöihin.

Yrityskauppa on merkittävä, sillä kylmäasentajan pätevyyden hankkiminen vaatii pohjakoulutuksen lisäksi kahden vuoden kokemuksen alalta. Lämpöpumppujen ja kylmätekniikan käyttö jäähdytys- ja lämmitysratkaisuissa kasvaa koko ajan, ja pätevistä tekijöistä kylmätekniikan alalla on jo tällä hetkellä pulaa. Laitteiden määrän lisääntyminen edellyttää myös pätevien kylmäasentajien määrän kasvattamista.

13.11.2020 tehdyn yrityskaupan myötä Karl-Erik Aspholm siirtyy työskentelemään LVI & Lämpötekniikka Vaasa Oy:lle. Aspholmilla on Tukesin myöntämä kylmäalan pätevyys, joka oikeuttaa tekemään vähintään 3 kg kylmäainetta sisältävien kylmälaitteiden asennuksia, kunnossapitoa ja huoltoa.

—Kylmäkoneasentajalla pitää olla monipuolista osaamista. Ammattitaitoisen kylmäasentajan pitää hahmottaa laajasti kokonaisuus, johon kylmäasennus liittyy. Kylmätekniikkaosaamisen lisäksi tarvitaan myös IT-puolen ymmärrystä, koska kaikki järjestelmät ohjataan automaattisesti, Aspholm kertoo.

LVI & Lämpötekniikka Vaasa Oy hoitaa jo nyt ilmalämpöpumppujen, ilmavesilämpöpumppujen ja maalämpöpumppujen asennuksia ja huoltoja. Pätevyyden myötä asiakkaat saavat nyt myös isompien kylmälaitejärjestelmien asennuksen ja huollon saman katon alta.

—Haluamme palvella asiakkaita myös asennusten jälkeen ja tarjota palveluita tuotteen koko elinkaaren vaiheisiin. Isoja investointeja tehdessä asiakkaat haluavat olla varmoja siitä, että laitteet ovat toimintavarmoja ja pysyvät toimintakuntoisena myös vuosien kuluttua. Tällöin on luonnollista, että laitteen myyjä ja asentaja hoitaa myös huollon ja ylläpidon, LVI & Lämpötekniikka Vaasa Oy:n toimitusjohtaja Benny Mörk sanoo.

LVI & Lämpötekniikka Vaasa Oy on kasvattanut liiketoimintaansa pitkäjänteisesti vuodesta 2017 lähtien.  Se on tehnyt yritysostoja myös vuonna 2019, jolloin se osti Wasa T & K Rör Ab – Putki Oy:n liiketoiminnan. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee 18 henkilöä ja sen liikevaihto oli viime vuonna 2M€.

 

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Benny Mörk
Toimitusjohtaja
puh. +358 44 2526 650
benny.mork@vvsvarme.fi
www.vvsvarme.fi