skip to Main Content
info@vvsvarme.fi
Benny Mörk, Kaj-Erik Leppänen ja Sebastian Österblad.

LVI-yritys laajenee jälleen – yritysoston myötä

Vaasalaisyritys LVI & Lämpötekniikka laajenee kolmannen yritysostonsa myötä. Tällä kertaa yhtiö osti Wasa T & K Rör Ab – Putki Oy:n liiketoiminnan. ”Tavoitteenamme on laajentua entisestään tulevaisuudessa”, sanoo LVI & Lämpötekniikan osakas Sebastian Österblad.

LVI & Lämpötekniikka osti 27. syyskuuta vaasalaisen Wasa T & K Rör Ab – Putki Oy:n liiketoiminnan. Kaj-Erik Leppäsestä, joka on LVI-insinööri ja ostetun liiketoiminnan entinen omistaja, tulee nyt LVI & Lämpötekniikan osakas.

− Mitä vanhemmaksi tulee, sitä turvallisemmalta tuntuu, kun useampi jakaa vastuun, Kaj-Erik Leppänen sanoo.

Osakkaat Sebastian Österblad ja Benny Mörk uskovat, että Wasa T & K Rör Ab – Putki Oy:n liiketoiminnan osto tuo mukanaan monia strategisia etuja LVI & Lämpötekniikalle.

− Wasa T & K Rör Ab – Putki Oy:llä on osaamista ja markkina-alueita, joita pidämme mielenkiintoisina. Nykyään työvoimasta on pulaa ja sen vuoksi kasvu on hidasta. Kasvu on nopeampaa, kun ostaa liiketoiminnan yritykseltä, jolla on jo asentajia.

Yrityskaupan myötä Leppäsen kolme nykyistä asentajaa siirtyvät LVI & Lämpötekniikan palvelukseen. LVI & Lämpötekniikan työntekijöiden määrä nousee siten 15 henkilöön. Leppäsen asentajat suorittavat LVI-palveluja samaan tapaan kuin aiemmin, minkä ansiosta LVI & Lämpötekniikka pystyy pitkäaikaisten urakointitöiden lisäksi panostamaan nyt myös pienempiin hankkeisiin.

Liiketoiminta-alueen laajentumisen lisäksi asiakaspiiri kasvaa. Wasa T & K Rör Ab – Putki Oy:n asiakaskunta koostuu Vaasan alueen taloyhtiöiden isännöitsijöistä, jotka tarvitsevat jatkuvaa palvelua, ja heidän palvelusopimuksensa siirtyvät nyt LVI & Lämpötekniikalle.

Tämän lisäksi Leppänen antaa LVI & Lämpötekniikalle mahdollisuuden toteuttaa projekteja, joissa esimiehen on oltava LVI-insinööri.

− Odotan innolla yhteistyötä ja tulevia haasteita. On tietenkin haikeaa luopua yrityksestä, jota on rakentanut yli kahdenkymmenen vuoden ajan, mutta olen pohtinut tätä tarkoin ja tullut siihen tulokseen, että juuri näin haluan toimia, Leppänen sanoo.

Wasa T & K Rör Ab – Putki Oy ei ole ensimmäinen yritys, jonka LVI & Lämpötekniikka on ostanut, vaan sen hankkimia yrityksiä ovat myös silloiset MJ-Rör ja Malax Rör. Useista yritysostoista huolimatta LVI & Lämpötekniikan toivotaan kasvavan edelleen myös tulevaisuudessa.

− Tavoitteenamme on kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostoin. Seuraamme aina kiinnostavia yrityksiä, jotka sopivat strategiaamme. Olemme tunteneet Kaj-Erikin jo pitkään ja aina tienneet toisistamme. On mielenkiintoista saada hänet joukkoomme, Mörk sanoo.