skip to Main Content
info@vvsvarme.fi

Nyt on oikea hetki asentaa ilmalämpöpumppu

Leudot talvet ovat ilmalämpöpumpun optimaalisen käytön kannalta parasta aikaa. Kun ulkoilma ei mene paljon pakkasen puolelle, ilmalämpöumppu kykenee tuottamaan lämpöä tehokkaasti vähäisellä sähköllä. Samalla tavalla se palvelee tietenkin myös keväisin ja syksyisin. Kesällä helteiden yllättäessä ilmalämpöpumppu voi taas pelastaa yöunet tehokkaan viilennyksen ansiosta.

—Kevättalvi on hyvä hetki asentaa ilmalämpöpumppu. Asentajan saa nyt helposti paikalle ja kaikki on valmiina jo ennen kuin kesä ja lomat alkavat. Parina kesänä on käynyt jopa niin, että helteiden koittaessa maahantuojien varastot ovat olleet tyhjänä, sanoo VVS Värmen toimitusjohtaja Benny Mörk.

Mitä ilmalämpöpumpun asentamisessa tulee huomioida?

Ilmalämpöpumpun voi asentaa kotiin, mökille tai mihin tahansa, missä on sähkövirtaa. Asennuspaikkaa mietittäessä tärkeintä on käyttötarkoitus. Halutaanko viilentää esim. kesämökin makuutiloja, vai tarvitaanko ilmalämpöpumppua enemmän sisätilojen lämmittämiseen. Jotta johtoja ei tarvitse vetää turhan takia, sisä- ja ulkoyksiköt kannattaa sijoittaa mahdollisimman lähelle toisiaan.

Asennusaika riippuu pitkälti asennuspaikan ominaisuuksista, aikaa asennukseen kannattaa varata kuitenkin puolesta päivästä yhteen päivään.

Ilmalämpöpumpun asennus, huolto ja käyttöikä

Suomessa viimeisten kymmenen vuoden aikana yleistyneet ilmalämpöpumput ovat kehittyneet paljon. Niiden tehokkuus on parantunut ja lähes kaikissa laitteissa on nykyään etäohjauksen mahdollisuus. Ilmalämpöpumpun avulla lämmön saa leviämään tasaisesti koko tilaan toisin kuin perinteisillä pattereilla.

Ilmalämpöpumpun käyttöikä on noin 10-15 vuotta, laitetoimittajasta vaihdellen. Huoltaminen on helppoa: sisätiloissa olevassa yksikössä olevan suodattimen voi imuroida itse ja ulkoyksikön osalta pitää huolehtia, ettei koneeseen pääsee ulkona leijuvia lehtiä tai muuta roskaa.

Ilmalämpöpumppu kannattaa hankkia asennuksen kanssa samaan aikaan, koska ilmalämpöpumpun saa asentaa vain rekisteröity asennusliike. Tukesin rekisteristä voi tarkistaa, että asennusliikkeellä on tarvittavat oikeudet.

Lisäksi ammattiasentajat tietävät, mihin ja miten yksiköt kannattaa sijoittaa rakennuksessa, osaavat neuvoa ilmalämpöpumpun käytössä ja tekevät asennustyöt yhdellä kertaa valmiiksi.

Mitä ilmalämpöpumppu maksaa?

VVS Värme toimittaa ja asentaa ilmalämpöpumppuja eri hintaluokissa. Hinta vaihtelee laitteen merkistä ja tehokkuudesta riippuen. Edullisimmillaan ilmalämpöpumpun saa meiltä kotiinsa valmiiksi asennettuna 1500 €:lla. Valikoimissamme on Panasonicin ja Midean ilmalämpöpumppuja.

 

Toimi heti ja kysy lisää!

Benny Mörk

benny.mork@lvilampo.fi

+358 44 2526 650

Lisätietoja Panasonicin ilmalämpöpumpuista saat täältä http://kesko-onninen-pim-resources-production.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com/pimdocuments/14085680.pdf
Lisätietoja Midean ilmalämpöpumpuista saat täältä http://kesko-onninen-pim-resources-production.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com/pimdocuments/11645052.pdf