skip to Main Content
info@vvsvarme.fi

Lämpöä voidaan ottaa talteen myös ulkoilmasta. Ilma-vesilämpöpumppua käytetään talon käyttöveden tai vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän veden lämmittämiseen.

Lämpöpumppu toimii siten, että se imee ulkoilmaa sisään. Ilma kulkee lämpöpumpussa olevan höyrystimen läpi. Ulkoilman lämpö saa laitteessa olevan kylmäaineen höyrystymään prosessissa kaasuksi. Syntynyt kaasu puristetaan kokoon laitteen kompressorissa, jolloin kaasun lämpötila nousee entistä korkeammaksi. Lämpimällä kaasulla lämmitetään talon käyttövettä tai vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän vettä. Tämän jälkeen se johdetaan talon lämmitysjärjestelmän lauhduttimeen. Lauhduttimessa kaasu tiivistyy taas nesteeksi – ja on valmis höyrystymään ja keräämään lisää lämpöenergiaa.

Ilma-vesipumppujärjestelmää voidaan käyttää koko talon lämmitysjärjestelmänä, toisin kuin pelkkää ilmalämpöpumppua, joka on tarkoitettu ainoastaan huoneilman lämmittämiseen. Tämä lämmitysjärjestelmä on kehittynyt: koneiden tehokkuus ja hyötysuhde ovat parantuneet. Tämä on hyvä vaihtoehto maalämmölle etenkin paikoissa, joissa poraus on hankalaa tai kiellettyä, kuten esim. pohjavesialueilla. Ilma-vesilämpöpumppu voidaan myös yhdistää muihin lämmitysjärjestelmiin, kuten öljypolttimiin.

Teemme paljon maalämpöpumppujen asennuksia ja siksi tunnemme erinomaisesti erilaisiin lämpöpumppuihin liittyvän teknologian ja laitteet. Asentajamme osallistuvat säännöllisesti koulutuksiin, joissa tutustutaan uusiin laitteisiin ja niiden tuottamiin hyötyihin. Osaamme ohjata ja neuvoa asiakkaita valitsemaan itselleen taloudellisesti ja energiatehokkuudeltaan parhaimman vaihtoehdon. Tunnemme hyvin Nibe-tuotteet, mutta asennamme myös muita lämpöpumppuja asiakkaiden toiveiden mukaan. koulutuksiin.

Älä mieti enää yksin vaihtoehtoja. Soita meille, niin valitsemme yhdessä järkevimmän vaihtoehdon!

Huomasithan, että valtio tarjoaa nyt myös valtionavustusta, kun vaihdan vanhan öljykattilan ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon! Lue täältä lisää.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Benny Mörk

benny.mork@lvilampo.fi

044-2526 650