skip to Main Content
info@vvsvarme.fi
Jaakko Salo ja Sebastian Österblad

Ryhdy Acosta-yrittäjäksi! Jaettu vastuu antaa enemmän aikaa ja parempia tuloksia

Vastaperustetun Acosta Groupin tavoite on selkeä: pystyä tarjoamaan talotekniikan kokonaisratkaisuja ja nousta alueen markkinajohtajaksi. Konserni kasvaa nopeasti ja palveluvalikoiman laajentamiseksi tiimiin tarvitaan lisää osaavia avainhenkilöitä. Tällä hetkellä etsimme motivoituneita ihmisiä, jotka haluavat johtaa ja kehittää sähkö-, kylmä- ja LVI-suunnittelun toimintojamme.

Onko sinulla osaamista jollakin näistä aloista ja oletko harkinnut seuraavan askeleen ottamista urallasi? Onko yrityksesi kasvanut ja sinusta tuntuu, ettei aikasi riitä enää sekä työhön että hallintoon? Tartu nyt tilaisuuteen ja liity osaksi modernia kasvuyritystä!

Osakkuus tytäryhtiössä – osallistu liiketoiminnan kehittämiseen

Sähkö-, kylmä- ja LVI-suunnittelun yksiköistä muodostetaan erilliset tytäryhtiöt, joiden liiketoimintaa johtavalle henkilölle tarjotaan omistajarooli. Pääset osallistumaan johtamis- ja hallintoprosessiin ja sinulla on mahdollisuus saada osinkoa, kun yhtiö menestyy. Tie osakkuuteen voi kulkea joko työllistymisen kautta tai olemassa olevan liiketoiminnan ostamisen kautta.

– Oma yritys on monille henkilökohtainen elämäntyö, jonka he ovat itse rakentaneet. Ajatus yrityksen myymisestä ja omistajanvaihdoksesta voi silloin tuntua aluksi vaikealta. Vastuullamme on tehdä liiketoiminnasta kannattavaa, mutta se ei suinkaan tarkoita, että ottaisimme omistajilta pois heidän päätösvaltaansa – päinvastoin haluamme heidän olevan mukana päätöksenteossa. Meille tärkeintä on hyödyntää ihmisten osaamista, kertoo Acosta Groupin toimitusjohtaja Benny Mörk.

Vastuun taakka myös pienenee, kun sitä jakaa muiden kanssa, Mörk huomauttaa.

– Jos on tottunut toimimaan yksin, tiimityö voi olla positiivinen yllätys. On mukavaa, kun jonkun kanssa voi jakaa työtä ja iloita onnistumisista yhdessä.

Keskity osaamiseesi ja jätä paperityöt meille

Kaiken ehtiminen on yksinyrittäjälle usein suurin haaste, varsinkin yrityksen kasvaessa. Yrittäjä on useimmiten itse vastuussa myynnistä, laskutuksesta ja työnjohdosta, mikä haittaa keskittymistä ja ajan käyttämistä siihen, mitä todella haluaisi tehdä. Acosta Groupin osakkaana joku muu hoitaa hallinnon, eikä sinun tarvitse miettiä lukuja ja taloutta.

– Näin muille asioille jää enemmän aikaa, ja pyrimme pitämään aina myös viikonloput vapaina. Toisin sanoen, ei enää laskutusta sunnuntaisin.

Tämän voi allekirjoittaa Jaakko Salo, joka myi yrityksensä MJ-Rörin viisi vuotta sitten LVI & Lämpötekniikalle. Myyntipäätöksen tehdessään Salo oli toiminut yrittäjänä kymmenen vuoden ajan.

– Viihdyn oikein hyvin, enkä ole hetkeäkään katunut liittymistäni. Aiemmin hoidin itse sekä hallinnon että kenttätyöt, mutta aika ei koskaan riittänyt molempiin – ja siitä kärsi koko yritys. Yrityksen myyminen toi asiaan selkeän parannuksen. Nyt saan apua muilta eikä minun tarvitse kantaa koko vastuuta yksin. Voimme vaihtaa myös ajatuksia keskenämme. Minulle tämä oli win-win-tilanne: sain pitää sen, mistä pidän, ja päästää irti kaikesta muusta, hän naurahtaa.

Saat mahdollisuuden kehittyä ja laajentaa osaamistasi

Konsernin kasvun myötä tarjoutuu myös lisää etenemismahdollisuuksia. Voit laajentaa osaamistasi toimimalla esimerkiksi esimiestehtävissä. Jos haluat kehittyä ja oppia lisää, sinulla on mahdollisuus osallistua tietyn alan erikoiskoulutukseen. Jaakko Salo osallistui ensin koulutukseen saadakseen täyden pätevyyden kylmäasentajana ja nyt huhtikuussa hän suorittaa vastuuhenkilön kokeen.

– Olin itse motivoitunut kouluttautumaan. Päätös jatkokoulutuksesta tehtiin yhdessä, mutta olen aina saanut siihen vahvaa tukea muilta. Bennyn ja Sebastianin kanssa on mukava työskennellä, joten yrityksessä on helppo viihtyä.

 

Oletko kiinnostunut liittymään Acosta Groupin osakkaaksi tai haluatko tietää lisää tarjolla olevista mahdollisuuksista?

Ota yhteyttä Bennyyn:

044 2526 650

benny.mork@vvsvarme.fi

 

Lue lisää

”Mitä vanhemmaksi tulee, sitä turvallisemmalta tuntuu, kun vastuun jakajia on enemmän” – LVI & Lämpötekniikka osti Wasa T & K Rör Ab – Putki Oy:n liiketoiminnan

Kylmäasiantuntija Karl-Erik Aspholm myi yrityksensä LVI & Lämpötekniikalle

LVI & Lämpötekniikka on nyt Acosta Group – lue lisää Acosta Groupin taustasta ja kasvutavoitteistamme