skip to Main Content
info@vvsvarme.fi

Från praktikant till ingenjör: ”På VVS & Värmeteknik är man positivt inställd till vidareutbildning och karriärutveckling”

– Jag trivs jättebra här på firman. Arbetsledningen är bra och tydlig och det är inget strul med något.

Det konstaterar Joel Berglund, VVS-montör på VVS & Värmeteknik. Joel har studerat husteknik på YA och blev anställd på företaget för 3,5 år sedan. Vid det laget var han redan välbekant med VVS & Värmeteknik.

– Jag kom hit direkt från skolan, gjorde all min praktik på företaget och började sedan med läroavtal före jag blev erbjuden en fast anställning. Då hade jag inte ens hunnit bli utexaminerad ännu.

Joel trivs med sitt arbete och beskriver jobbet som VVS-montör som omväxlande. En stor del av arbetstiden spenderas på olika byggnadsplatser, allt från större företagsbyggen till nybyggen eller renoveringar av hus och privatbostäder. I arbetsuppgifterna ingår både VVS-installationer och -service.

– Det senaste året har jag jobbat mycket med bergvärme och installation av bergvärmepumpar. Jag tycker att det är ett jättebra och varierande jobb, ett plus är också att vi får egen servicebil. Det gör arbetet mera fritt och inte låst på samma sätt som om man arbetade i en fabrik till exempel. Att vara social är en fördel i det här jobbet, eftersom man träffar mycket människor.

Goda utvecklingsmöjligheter, arbetsgemenskap och förmåner

Snart blir servicebilen dock utbytt till skolbänken. I höst inleder Joel nämligen ingenjörsstudier vid Novia med målet att bli VVS-planerare. Beslutet att börja studera var hans eget, men från arbetsgivarens sida har man stöttat och uppmuntrat.

– Hela ledningen har stöttat mitt beslut, i företaget finns en positiv inställning till vidareutbildning. Utvecklingsmöjligheterna inom företaget är också bra, det finns en stor kunskap här och mycket att lära sig och ta del av. Arbetsledning och att ha ansvar är något jag trivs med och ett område som jag gärna utvecklas inom.

På VVS & Värmeteknik satsar man på personalens trivsel och att alla ska kunna utföra sitt jobb så bra som möjligt. Förutom lunch- och telefonförmån får de anställda själva beställa arbetskläder och skaffa den utrustning de behöver för arbetet. Dessutom har man en bra stämning på arbetsplatsen, berättar Joel.

– Vi har ett fantastiskt gäng, det är ingen som fräser eller är sur ens på måndag morgon. Alla kan tala med alla och ingen ser ner på någon annan. Man behöver inte vara rädd för att fråga något och får hjälp när man behöver det. Att det är ett relativt litet företag gör att det är enkelt att komma in i gänget och lära känna alla.

Förutom arbetsuppgifterna, sammanhållningen och utvecklingsmöjligheterna är kundkontakten en sak som motiverar Joel i hans arbete.

– Det är roligt att få se nya ställen och resultatet av sitt arbete. När kunden är nöjd så vet man att man gjort ett bra jobb.