skip to Main Content
info@vvsvarme.fi

Samarbete, flexibilitet och fräscha vindar – arbetsledaren och den kontorsansvariga stormtrivs på VVS & Värmeteknik

Arbetsledaren löser problem, prioriterar rätt och uppskattar flexibiliteten i sitt arbete

Tobias Carlsson har arbetat på VVS & Värmeteknik sedan 2019 då han blev anställd som montör. Sedan dess har han avancerat i företaget och jobbar nu som arbetsledare. VVS & Värmeteknik är en del av nybildade koncernen Acosta Group, vars målsättning är att erbjuda omfattande tjänster inom fastighetsteknik.

Ibland gör Tobias fortfarande montörsjobb ute på fältet, men numera tillbringar han mer tid på kontoret.

– En vanlig arbetsdag hinner jag både sitta vid datorn och arbeta ute på fältet. Det är bra, för jag har svårt att sitta still.

Tobias arbete handlar mycket om problemlösning och prioriteringar.

– Vi rycker först ut till dem som har akuta problem, till exempel översvämning på grund av stopp i avloppet. Man får ha spelöga. De kunder som inte har lika akuta problem brukar vara väldigt förstående.

Tobias beskriver atmosfären på arbetsplatsen som den bästa han upplevt i sitt yrkesliv – kollegorna har god kontakt sinsemellan och alla är hjälpsamma och samarbetsvilliga. Tobias uppskattar särskilt friheten och flexibiliteten i sitt arbete.

– Jag har fru och tre barn, så det är tacksamt med flexibla arbetstider. Om jag har gjort ett kundbesök i hemtrakten så brukar jag spara tid genom att avsluta pappersarbetet hemma i stället för åka tillbaka till kontoret.

Arbetsplatsens psykolog får aldrig tråkigt

På kontoret i Stenhaga sitter också Pia Fant, kontorsansvarig. Hon tar hand om olika kontorsrutiner och beskrivs av sina kollegor som ”arbetsplatsens psykolog” – hon är av naturen en omhändertagande person med stort hjärta som vill skapa god stämning på arbetet.

– På VVS & Värmeteknik mår personalen bra. Här får alla vara sig själva. Pojkarna, montörerna, arbetar annars på olika håll, men de samlas för ett gemensamt möte varje måndag och äter smörgås och bulle och umgås. Vi försöker också umgås på andra sätt – vi har till exempel varit över till Umeå med Aurora Botnia.

Även om Pia familjärt talar om ”sina pojkar” är hon inte den enda kvinnan i företaget. Ute på fältet arbetar också en kvinnlig montör sedan en tid tillbaka.

Pias arbete är flexibelt och hon kan enkelt kombinera det med sina fritidsintressen. Hon beskriver sig själv som en aktiv person som gärna umgås med barn och barnbarn, spelar padel och reser.

– Det allra bästa med mitt jobb är ändå att det aldrig blir tråkigt eftersom det händer stora saker varje år. Företaget utvecklas och växer hela tiden.