skip to Main Content
info@vvsvarme.fi
Benny Mörk, Kaj-Erik Leppänen och Sebastian Österblad.

VVS-företaget expanderar återigen – med företagsköp

Vasaföretaget VVS & Värmeteknik expanderar genom sitt tredje företagsköp. Den här gången har bolaget köpt verksamheten av Wasa T & K Rör Ab-Putki Oy. ”Vårt mål är att expandera ännu mer i framtiden”, säger Sebastian Österblad som är delägare i VVS & Värmeteknik.

Den 27 september köpte VVS & Värmeteknik verksamheten i Vasaföretaget Wasa T & K Rör Ab-Putki Oy. Kaj-Erik Leppänen som är VVS-ingenjör och tidigare ägare av den uppköpta verksamheten kommer nu in som delägare i VVS & Värmeteknik.

–Ju äldre man blir desto tryggare känns det om man är fler som delar på ansvaret, säger Kaj-Erik Leppänen.

Delägarna Sebastian Österblad och Benny Mörk anser att köpet av Wasa T & K Rör Ab-Putki Oy:s verksamhet bidrar till många strategiska fördelar för VVS & Värmeteknik.

− I Wasa T & K Rör Ab-Putki Oy finns kompetenser och marknadsområden som vi ser som intressanta. I dag råder brist på arbetskraft och tillväxten är långsam på grund av detta. Om man köper verksamheten från ett företag med befintliga montörer växer man snabbare.

I och med köpet av verksamheten kommer Leppänens tre nuvarande montörer att flytta över till VVS & Värmeteknik. Antalet anställda på VVS & Värmeteknik uppgår då till 15 personer. Leppänens montörer kommer att arbeta med VVS-service på samma sätt som de gjort tidigare, vilket möjliggör för VVS & Värmeteknik att nu också satsa på mindre projekt utöver långvariga entreprenadarbeten.

Förutom att verksamhetsområdet blir bredare så utvidgas också kundgruppen. Wasa T & K Rör Ab-Putki Oy:s kundunderlag består av höghusdisponenter i Vasaområdet som behöver kontinuerlig service och deras serviceavtal övergår nu till VVS & Värmeteknik.

Leppänen kommer dessutom att ge VVS & Värmeteknik möjligheten att genomföra projekt där det krävs en VVS-ingenjör som arbetsledare.

− Jag ser framemot samarbetet och känner mig förväntansfull inför de kommande utmaningarna. Det är klart att det känns vemodigt att sälja något som man har byggt upp under tjugo år, men jag har övervägt detta noggrant och kommit fram till att det här är precis vad jag vill göra, säger Leppänen.

Wasa T & K Rör-Putki Oy är inte det första företaget som VVS & Värmeteknik köper, utan de har också tidigare köpt upp dåvarande MJ-Rör och Malax Rör. Trots flera företagsköp i bagaget hoppas man från VVS & Värmetekniks sida på ytterligare tillväxt även i framtiden.

− Vårt mål är att växa både organiskt och genom företagsköp. Vi har alltid upp ögonen efter intressanta företag som passar in i vår strategi. Vi har känt Kaj-Erik länge och alltid vetat var vi har varandra. Det känns spännande att få med honom i vårt team, säger Mörk.