skip to Main Content
info@vvsvarme.fi

VVS & Värmeteknik Vasa Ab köper Korsholmsföretaget Firma Björnströms VVS

VVS & Värmeteknik Vasa Ab gör sitt femte företagsköp. Bolaget förvärvar nu Korsholmsföretaget Firma Björnströms VVS, som förutom den tidigare ägaren Christoffer Björnström har sysselsatt en anställd. I och med företagsaffären, som träder i kraft 7.11.2022, flyttas den anställda över till VVS & Värmeteknik.

—Vårt företag växer ytterligare, vilket gör att vi kan betjäna fler kunder och ta emot fler och större uppdrag på ett större område, säger Sebastian Österblad, vd för VVS & Värmeteknik Vasa Ab.

Företagsköpet innebär att VVS & Värmeteknik Vasa Ab utrustas med ytterligare en yrkeskunnig servicemontör och ett bredare serviceområde. Den anställda är en erfaren servicemontör med 15 års erfarenhet i branschen.

Christoffer Björnström, som har drivit Firma Björnströms VVS sedan företaget grundades våren 2010, lämnar branschen i och med företagsförsäljningen. För honom har det varit viktigt att hitta en köpare som han känner ett stort förtroende för.

—Jag har byggt hela min verksamhet på förtroende och lojalitet. Jag känner Benny Mörk och Sebastian Österblad på VVS & Värmeteknik, och jag vet att de har samma värderingar och kommer att ta väl hand om mina gamla kunder, säger Björnström. De sköter om det de lovar inom utsatt tid, så det känns bra att lämna över mitt kundunderlag och pågående projekt till dem.

VVS & Värmeteknik Vasa Ab arbetar långsiktigt och målinriktat. De har utökat sin affärsverksamhet allt sedan år 2017.  Företaget gjorde ett företagsköp senast år 2020, då LVI & Kylmäkone K-E Aspholm med specialisering inom kylinstallation och kylservice förvärvades. VVS & Värmeteknik Vasa Ab, som ingår i koncernen Acosta Group, har för närvarande 21 anställda. Omsättningen låg under räkenskapsåret 2022 på 3,1 miljoner euro.

 

För mer information kontakta:

Sebastian Österblad

Verkställande direktör

tfn 040 0795529

sebastian.osterblad@vvsvarme.fi

www.vvsvarme.fi